22 Şubat 2010 Pazartesi

SaltySardıne Ürünleri İle Tanışma Zamanı

Gönderen ebru zaman: 08:00:00 2 yorum
Evet arkadaşlar size kullandığım ve memnun kaldığım bu güzel ürünlerden bahsetmek istiyorum. http://www.saltysardine.com/index.php adresinden bahsedeceğim ürünler hakkında detaylı bilgi öğrenebilirsiniz. Üstelik SaltySardine sitesinde online alışveriş seçeneği mevcuttur. Bu güzel ürünleri sevgili arkadaşlarım ve blog'daşlarım olan Meloş (degisiktatlar) ve Esra (esrailemutfak) bizzat beni ziyaret ettiklerinde verdiler. Beni de unutmayıp bu ürünleri kullanma şansını bana sağladıkları ve tarafıma ulaştırdıkları için onlara burdan bir kez daha teşekkür ediyorum.

Fixos ,

Özellikler:

Çamaşır makinesine beyaz çamaşırlarla beraber renkli çamaşırların karışması halinde, yıkama suyuna çıkan renkli boyanın tamamı FIXOS tarafından emilip beyaz çamaşırların renklerinin bozulmamasını sağlar. Böylece beyaz çamaşırların parlak ve canlı görünmelerini, renkli çamaşırların da renklerinin birbirine geçmeleri engellenir. En önemli avantajı da tek bir seferde daha fazla çamaşır yıkanabileceğinden enerji, su ve zaman tasarrufu sağlanır.FIXOS 50 yıkamaya kadar dayanır.

Yararları

· Tüm Çamaşırlarınızı renk ayrımı yapmadan bir seferde yıkayabileceğinizden su ve enerji tasarrufu sağlar.

· Boyalı su kanala atılmadığından çevre dostudur.

· Sağlığınızı etkileyecek hiçbir zararlı kimyasal madde içermez.

· %100 doğaldır.

Kullanım Şekli

· Çamaşırlarınızı renkli ve beyaz ayırımı yapmadan makinenize yerleştiriniz.

· Çamaşırlarınızın üzerine FIXOS’u koyununz.

· Deterjanınızı ekleyip makinenizi çalıştırınız.

· FIXOS’u her sıcaklıkta kullanabilirsiniz.

· Yıkama işleminden sonra FIXOS’u çıkartıp sonraki kullanımlar için ayırınız. Rengi, çamaşır makinasında boyasını salan çamaşırların boyasını üzerine çekeceğinden değişecek ve zamanla koyulaşacaktır. Çevresinde bulunan dikişin rengine geldiğinde bu bezi toz bezi olarak kullanabilirsiniz.

Sonuç

· Çamaşırlarınızı makineden çıkardığınızda renklerinin birbirlerine karışmadıklarını göreceksiniz.


SaltyWasher ,

Özellikler:

Saltywasher çamaşır makinesi deterjanı, limon kabuğundan elde edilen limon terpeninden üretilmektedir. Limonun mucizevi gücü sayesinde üstün bir yıkama, temizleme ve yağ sökme kabiliyetine sahiptir.

İçeriğinde tuz olmadığından YUMUŞATICI kullanmanıza gerek yoktur! Muhteşem limon kokusu ile tüm çamaşırlarınız mis gibi kokar!

Bu üründeki tüm maddeler, doğada biyolojik olarak zararsız maddelere dönüşebilir.

Bu ürün çevre koruması için özen gösterilerek geliştirilmiştir.

1 LT lik ambalajlarda satılmaktadır.

Az kirli çamaşırlar için 125 ml

Normal kirli çamaşırlar için 150 ml

Çok kirli çamaşırlar için 175 ml kullanılması önerilir.



Özel Gün Çamaşırı ,

Özellikler:

Artık özel günlerinizde hazırlıksız yakalanma kâbusuna son!
Bu iç çamaşırına uygulanan son teknoloji ile kan ve akıntı özel nano yüzey tarafından kontrol altına alınarak sizi rahatsız etmesi engellenir. Böylece özel günlerinizin başladığı ilk 3-4 saat boyunca hiçbir ekstra koruma kullanmanıza gerek kalmaz.
Emilen kan veya akıntının, kesinlikle dış yüzeye geçmesi engellenerek hiç bir leke oluşumuna fırsat vermez ve bu sayede üzerine giyilen kıyafete olası bulaşmaları engeller.
Yıkandıktan sonra leke bırakmaz.
Kumaşı ütülemeniz her yıkama sonrasında çamaşırınızdaki bu özelliğin aktive edilerek devam etmesini sağlayacaktır.
Bambu yapısı gereği anti bakteriyel özelliklere sahip olup bakteri ve koku oluşumunu engeller.
Sertifikalıdır.

14 Şubat 2010 Pazar

PATLICAN OTURTMA

Gönderen ebru zaman: 13:09:00 0 yorum

Malzemeler:

4 adet patlıcan,200 gr kıyma,1 adet soğan,2 kaşık salça,2 sarımsak,zeytinyağı, tuz


Yapılışı:

Patlıcanlar alaca soyulup, bütün şekilde kızartılır.Kızartılan patlıcanlar 2 cm aralıklarla halka halka kesilir.Diğer taraftan soğan küp küp kesilip, zeytinyağı, salçayla kavrulur, kıymalarda eklenerek kavurma işlemi devam eder.Biraz su ilave ederek pişirilir.Halka kesilen patlıcanlar diktörtgen bir borcam tepsisine dizilir.Yapılan kıymalı harc üzerine dökülür.(Harç yaparken su koyduğumuz için tepsiye su dökülmez).Fırına verilir,20 dk kadar pişirilir.NOT:Patlıcanları bütün şekilde kızartmamızın sebebi daha az yağ çekmesi için.Bunu eşimin anneannesinde görmüştüm.Denemelerim sonucu az yağ çektiğini gördüm.Bu yüzden kağıt havluda yağını almaya gerek kalmaz.Harcınada çok yağ koymadığımız takdirde gayet hafif olucaktır.Afiyet olsun.

FIRIN SÜTLAÇ

Gönderen ebru zaman: 13:00:00 0 yorum

Malzemeler:

* 1 lt süt* 1 çay bardağı pirinç unu veya nişasta* 250 gr tozşeker* 100 gr pirinç* Bir miktar su* 1 yumurta sarısı

Yapılışı:

1. Pirinçleri ayıklayıp yıkayın ve tencereye alın. Pirinçleri 4 parmak geçecek şekilde su ilave edip karıştırmadan kaynatın.

2. Pirinçler suyunu çektikten sonra tencereyi ateşten alın ve pirinçleri süzün. Sütü ve pirinçleri tekrar tencereye ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinç ununu sulandırıp ezin ve tencereye ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ateşten alın

.3. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Karışımdan yarım su bardağı kaşığı sütlaç alıp ayrı bir kaba aktarın. Buna yumurtanın sarısını ilave edip karıştırın. Tenceredeki sütlacı fırına dayanıklı kaselere aktarın. Üzerlerine birer kaşık yumurtalı sütlaç karışımından ekleyip düzgün bir şekilde güzelce yayın.Afiyet olsun.

13 Şubat 2010 Cumartesi

14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ

Gönderen ebru zaman: 17:16:00 0 yorum


14 şubat Sevgililer günü için 40 romantik öneri ...




1- Romantik mum yolu Mumların romantik gücü tartışılmaz! Evinizin giriş kapısından başlayarak yatak odanıza kadar yere küçük, renkli mumlar yerleştirerek bir ‘mum yolu’ yaratın. Eşiniz yatağınızın kenarındaki son muma ulaştığında kendisini orada bekliyor olun.


2- Fotoğraf sürprizi Birlikte çekilmiş en sevdiğiniz fotoğrafları arşivden çıkarın ve bir kolaj yapın. En güzel anlarınızdan oluşan küçük bir albüm hoş bir sürpriz olabilir.


3- Aşkınızı çizin Eğer resim yapabiliyorsanız ya da çiziminiz kuvvetliyse, aşkınızı kağıda yansıtmaya ne dersiniz? İlişkinizi mutlu sonla bitiren bir çizgi roman hem sıradışı hem de eğlenceli olabilirt’ta sevdiğinizi sürprizlerle şımartın


4 -Mum ışığında yemek Belki biraz klasik, ama hala en romantik alternatiflerden biri mum ışığında bir akşam yemeği. İster bir restoranda, isterseniz en sevdiği yemeklerden oluşan bir mönü eşliğinde evde; hafif bir müzik ve bir kadeh şarap eşliğinde bu gecenin keyfini çıkarmak elinizde.


5 -Aşk kutusu İstediğiniz boyda bir ayakkabı kutusu edinin ve üzerini resim, yazı, fotoğraf, çiçek, vs. ile süsleyin. İçine de en sevdiği şekerlerden veya çikolatalardan doldurun. Bir de ‘sen bunlardan çok daha tatlısın’ yazılı bir kart eklemeyi unutmayın.


6 -Biraz macera Çılgın bir kişiliğe sahipseniz, onun işyerinde dış cephe camları silen asansöre binin. Çalıştığı kata geldiğinizde camı tıklatıp 'seni seviyorum' yazan notu gösterin.


7 -Aşkınızı anons edin O gün birlikte bir mağazaya alışverişe gidin, sonra birden ortadan yok olun ve onu ne kadar çok sevdiğinizi mağazada mikrofonlar aracılığıyla anons edin. Elbette tüm bunları mağaza yetkilileriyle önceden organize etmeyi unutmayın.


8- Aşk balonu Ona aldığınız hediyenin ucuna üzerinde 'seni seviyorum' yazan kocaman bir balon bağlayıp yatak odasında yatağın üzerine koyabilirsiniz.


9- Özel bir gece Uzun zamandır onunla yalnız kalamadığınızı mı düşünüyorsunuz? O zaman maddi durumunuza göre şık bir otelde bir oda ayırtın ve bu özel günün başbaşa tadını çıkarın.


10 -Şiir takvimi Kocaman bir takvim hazırlamaya ne dersiniz? Büyük bir kartonun üzerine tüm ayları ve günleri sıralayın. Her gün için bir sevgi sözü yazın ve üzerini minik kağıtlarla kapatın. Sevdiğinizin her gün sizi düşüneceğinden emin olabilirsiniz.


11 -Nostalji yaşatın Onu eski zamanlara geri götürmek ve gülümsetmek istiyorsanız, kenarda köşede unutulmuş mutlu bir çocukluk fotoğrafını büyüttürüp çerçeveletin.


12 -Başbaşa olmanın tadını çıkarın Bu özel günün keyfini evde çıkarmak istiyorsanız, yemeğin ardından en sevdiği oyunları hazırlayıp (kutu, iskambil, bilgisayar oyunları, tavla, satranç gibi) onu mutlu edin. Bu eğlencenin ardından da kendi ellerinizle hazırladığınız tatlı kurabiyeler eşliğinde birlikte romantik bir film seyredin ve telefonlara yanıt vermeyin.


13 -Evde piknik Bahar aylarında yemyeşil kırlarda piknik yapmak çok güzel olabilir. Ama bu mevsimde de imkansız değil. Salonunuzda kocaman bir alan açın ve yere bir piknik sofrası kurun. Kokulu mumlar, loş bir ışık ve romantik bir müzik ortamı daha da farklılaştıracaktır.


14 -Kendi puzzlenızı yapın Büyük bir kartondan kalp şekli yapın ve üzerine bir aşk sözcüğü yazın. Sonra bu kartonu dilediğiniz kadar küçük parçalara bölüp şık bir kutunun içinde ona armağan edin. Ardından bu parçaları birleştirerek puzzle yapmasını isteyin.


15- Aşkınızı kaydedin Bir kaset veya CD’ye onu ne kadar sevdiğinizi ve sizin için ne kadar önemli olduğunu anlatan bir konuşma kaydedip ona hediye edin.


16- Ona özel aşk şarkısı Müzikle aranız iyiyse, ona aşkınızı anlatan bir şarkı yapmaya ne dersiniz? Tabii şarkıyı da kendiniz söylemek kaydıyla.


17 -Ona keyif hediye edin Sevdiğinizin son zamanlarda çok çalıştığını ve yorulduğunu düşünüyorsanız, belki de ona keyifli dakikalar hediye edebilirsiniz. Seçeceğiniz bir fitness center'de önce havuzda yüzeceğini, ardından saunaya gireceğini ve son olarak masajla rahatlayacağını öğrendiğinde mutlu olacağına emin olabilirsiniz.


18- Radyodan aşk ilanı Sürekli dinlediği bir radyo programı varsa, ona bu program aracılığıyla da aşkınızı ilan edebilir ve şarkınızı gönderebilirsiniz. Elbette bunun organizasyonunu önceden planlamalısınız.

19 -Sade ve romantik İster çalıştığı işyerine, isterseniz eve; ona 'Seni seviyorum' notuyla göndereceğiniz tek bir kırmızı gül kalbini ısıtacaktır.


20 -Billboard'da ilan-ı aşk Eğer maddi durumunuz elveriyorsa, evinizin yakınlarında bir billboard kiralayın ve ona ordan aşkınızı ilan edin.


21- Ona özel havai fişek gösterisi Yine maddi durumunuz elveriyorsa, onun için bir havai fişek gösterisi düzenleyebilirsiniz.


22- Gazeteye ilan verin Her Sevgililer Günü'nde gazetelerde aşk ilanları yayınlanıyor. Siz de gazeteye bir ilan vererek, ona olan aşkınızı herkese duyurabilirsiniz.


23- Aşk pastası Sevgililer Günü'ne özel bir pasta yapabilirsiniz. Kırmızı gıda boyası kullanarak kalp şeklinde bir pasta yapın ve üzerine krem şantı ile 'seni seviyorum' yazın.


24- Ona özel şiir Eğer gerçekten romantizm rüzgarları estirmek istiyorsanız, sevdiğiniz için bir şiir yazmayı deneyebilirsiniz. Kırmızı bir kağıda dökeceğiniz satırlardan oluşan şiiri küçük bir kalp kutuda hediye edebilirsiniz.


25- Onun için bir parfüm yaratın Parfümerilerden elde edeceğiniz esans kokularıyla ona özel farklı bir parfüm yaratabilirsiniz.


26- Sevginizi örün En sevdiği renklerden oluşan bir atkı veya bere örüp, soğuk kış aylarında içinin ısınmasını sağlayabilirsiniz.


27- Şarkılarınızı kaydedin Sizin için özel olan bütün şarkıları bir kasete veya CD'ye kaydedin. Kapağını da birlikte çekilmiş bir fotoğrafınızla süsleyin.


28 -Arabasını süsleyin Arabasına çiçekler, çikolatalar ve aşk sözcüklerinin bulunduğu minik notlar yerleştirin. Sonra da bir bahane uydurup onu arabaya gönderin.


29- Bir tekne kiralayın Eğer sevgiliniz denizi seviyorsa, onun için küçük bir tekne kiralayabilirsiniz. Ay ışığında yapacağınız romantik bir gezi hoş bir sürpriz olabilir. Ağların arasında bulunan bir şişe beyaz şarap ve tavuklu sandviç de bu sürprizi pekiştirebilir.


30 -Ofiste sürpriz İş yerindeki çekmecesine, odasının duvarlarına, sandalyesine veya dolaplarının üzerine sevgi mesajları ve küçük sürpriz hediyeler yerleştirin.


31 -Küçük bir tatil Eve dev bir dünya haritası alın ve en sevdiği ülkeleri kalplerle işaretleyin. Bir kalbin içine de 'çekmeceye bak' ya da benzeri bir not yazın. Çekmeceye de o ülkeye gitmek için iki tane uçak bileti koyun.


32 -Yatakta kahvaltı Belki diğer günlerde de bunu yapıyorsunuz, ama çiçekler, aşk sözlerinin bulunduğu minik kartlar ve küçük bir hediye eşliğinde bu özel günde yapılacak kahvaltı da özel olacaktır.
33 -Minik bir dost Eğer uzun zamandır kedi, köpek, kuş veya balık sahibi olmak istiyorsa, neden Sevgililer Günü'nde olmasın?


34 -Sahnede aşk Sadece ikiniz için bir tiyatro salonu kiralayın ve sahneye şık bir sofra kurun. Perde açıldığında ve garson sizi sahneye davet ettiğinde tüm salonu romantizm kaplayacaktır.


35- Yollarına gül dökün Eğer bir restoranda yer ayırttıysanız, kapının girişinden masanıza kadar olan yola önceden gül döktürün ve gül yaprakları arasında ona masaya kadar eşlik edin.


36 -Posterini asın İkinize ait en sevdiğiniz resmi poster olacak kadar büyüttürün ve bu posteri gideceğiniz mekana asın.


37 -Aşkınızı üzerinizde taşıyın İkinizin resmini bir tişört üzerine bastırıp, arkasına şiir, sevginizi anlatan sözler veya tanışma hikayenizi yazdırabilirsiniz.


38 -Size özel takı İster başharflerinizden oluşan bir kolye ucu, isterseniz isimlerinizin yazılı olduğu bir yüzük ya da herhangi başka bir takı. Önemli olan sadece size özel olması.


39- Aşkınızı gökyüzüne yazın İmkanınız varsa küçük bir uçak kiralayın ve kuyruğuna aşkınızı anlatan bir bez afiş asın.


40- Hikayenizi yazın Nasıl tanıştığınızı ve onu ne kadar çok sevdiğinizi satırlara döküp bunu küçük bir kitapçık olarak bastırabilirsiniz.

10 Şubat 2010 Çarşamba

BULGUR PİLAVI

Gönderen ebru zaman: 08:09:00 0 yorum

MALZEMELER:

2 su bardağı bulgur

2 adet sivri biber

1 adet soğan

1 adet domates

yarım yk salça

sıvıyağ,tuz


YAPILIŞI:

soganı doğrayıp yağda kavurun sonra içine salçayı atın sonra doğranımış domates ve doğranmış biberi atın karıştırın en son bulguru atın tuz ve üzerine sıcak su koyun altını kısın pişmeye bırakın..

9 Şubat 2010 Salı

ÖDEM

Gönderen ebru zaman: 16:11:00 0 yorum

bu günlerde bu konuda çok rahatsızım...sizleride bilgilendirmek istedim...
İnsan vücudunun kendine özgü bir yapısı vardır. Gerek iç gerek dış faktörler vücudun biyolojik yapısını yakından etkiler. Dış etkenlerden en önemlisi sıcaklık ve soğukluk farklılıklarıdır. Soğuk havada vücudu kaplayan deri ve altındaki damarlar büzüşür ve böylece vücut ısı kaybeder. Bu toparlanma sırasında damarlar daraldığı için tüm kan beyin, kalp, böbrekler ve diğer organlarda yoğunlaşır.

Soğuk havada bazal metabolizma yavaşlar, vücut ısısı düşer ve vücut normal ısı düzeyine ulaşmSıcak havada ise bu durum tersine döner. Damarlar genişler, organlardaki kan miktarları azalır ve damarlardaki kan miktarı artar. Hava sıcaklığı, nem oranı, rüzgar ve sis gibi iklimsel değişiklikler insanın biyoritmini etkiler ve bu durum organizmada birtakım değişiklikleri de beraberinde getirir.

Normalde vücutta alınan sıvı miktarı ile atılan sıvı miktarı arasında bir denge söz konusudur. Dolaşım sistemi kalpten aldığı sıvıyı damarlarla dokulara taşır. Bu sıvı dokuların ihtiyacı olan oksijeni ve besin öğelerini içerir. Dokulara gelindiğinde besin ve oksijen kan damarlarından gerekli dokulara aktarılır. Besin öğeleri kullanıldıktan sonra sıvı tekrar damarlar aracılığıyla kalbe geri döner.Çeşitli durumlarda bu sıvıda dengesizlik yaşanır ve vücutta ödemler (sıvı tutulması) oluşur.ak için daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar.


Sebepleri nedir?


Hareketsizlik:Bacak kasları yürürken veya koşarken damarları sıkıştırarak kanın akmasını sağlar. Kaslar hareketsiz kaldığında kan damarlarda toplanır, sıvıyı dokulardan damarlara aktarmak zorlaşır ve sıvı dokularda birikir, ödem oluşur.


Isı:Fazla ısı damarları genişletir ve sıvının dokulara geçişini kolaylaştırarak ödeme neden olur. Yüksek nem bu tabloyu daha da ağırlaştırır.


Lodos:Bedensel ve ruhsal açıdan insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen; uykusuzluk ya da aşırı uyku hali, baş ve mide ağrısı, yorgunluk, huzursuzluk, iştahsızlık veya aşırı iştah gibi pek çok probleme neden olan lodos vücutta su toplanmasına ve şişkinliğe yol açar. İlaçlar:Bazı ilaçlar (steroid, kan basıncı düzenleyiciler gibi) damarlardan ayrılan sıvının hızının ayarlanmasını etkileyerek ödeme neden olur.


Tuzlu besin tüketimi:Vücut dokularının belli oranlarda tuza ihtiyacı vardır ancak fazla tuz tüketildiğinde vücut bu tuzu yapısında suyu tutarak seyreltir ve sonuçta ödem oluşur


Adet görme ve hamilelik:Hormon seviyelerindeki değişim vücuda giren ve atılan sıvı dengesini etkileyerek sıvı tutulmasına neden olur.


Çeşitli hastalıklar:Kalp hastalığı, böbrek hastalığı, tiroit, lenfödem ve karaciğer hastalığı gibi hallerde, kan pıhtılaşmasında, enfeksiyonda ve tümör gibi durumlarda vücudun sıvı dengesi bozulur.


Dağ sporları: Dağ sporlarıyla ilgilenenlerde yükseklik arttıkça vücut su ve sodyumu daha çok tutar, vücuttaki sıvı miktarı artar ve ödem oluşur. Ödemin altında çok ciddi bir sağlık problemi bulunabilir, bu nedenle iyi gözlemlemek ve gerektiğinde doktora başvurmak gerekir. Ödemi engellemek için Yeterli miktarda su için ve sodyum alımını azaltın. Yüksek sodyum sıvı tutulmasını artırır


Karahindiba, kabuklu armut, maydanoz, salatalık, elma, üzüm, kabak, portakal, tam tahıl ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler, tarçın ve karanfille yapılmış çay, kiraz sapı ödemi atmaya yardımcıyken; salamura ve turşu gibi tuzlu yiyecekler, alkol, kola, kafein, çikolata, şeker, soya sosu, fazla protein ve süt ürünleri tüketimi, meyankökü içeren besinler ödemi artırır. Sağlıklı kilo diliminde yer alın. Fazla kilo damarlar üzerinde ekstra basınç oluşmasına, dolaşımın yavaşlamasına ve sonuçta vücuttaki sıvı dengesinin bozulmasına neden olur. Egzersiz yapın. Düzenli fiziksel aktivite sıvı dengesini düzenlemeye yardım eder.


herkese sağlıklı günler...

PAZI

Gönderen ebru zaman: 15:58:00 0 yorum

MALZEMELR:

yarım kilo pazı

2 adet soğan

2 adet patates

1 adet domates

1 y.k. salça

tuz,pulbiber


yapılışı:


soğanı doğrayıp yağa atın pembeleşince üzerine salçayı koyun kavurun sonra doğranmış domatesi koyun daha sonra doğradığımız pazıyı ekleyin ve tencerenin dibine olacak kadar sıcak su koyun pazıyı iyice karıştırın üzerine küp doğranmış patatesleri atın pul biber ve tuzunu atın en son sıcak suyunu koyun pişmeye bırakın....

BEZELYE

Gönderen ebru zaman: 15:49:00 0 yorum

MALZEMELER:

yarım kilo bezelye

1 adet kuru soğan

1 adet patates

1 adet havuç

1 yemek kaşığı salça

sıvı yağ

YAPILIŞI:

sıvıyağı tencereye koyun,yağın içine dğranmış soğanı atın kavurun sonra ay ay doğranmış havucu atın ve üzerine salçayı koyun karıştırın daha sonra bezelyeyi atın ve 1-2 dk karıştırın en son üzerine küp doğranmış patatessi ve tuzunu atın üzerine sıcak su koyun ve pişmeye bırakın...afiyet olsun...

CACIIK

Gönderen ebru zaman: 15:40:00 0 yorum

malzemelr:

yoğurt

salatalık

sarımsak

tuz ,su

nane


yapılışı:

yoğurtun içine salatalıkları rendeleyin sarımsakları ince ince doğrayıniçine tuz atın ve karıştırın daha sonra su ekleyip isteğe göre kıvamı ayarlayın taslara koyduktan sonra üzerinden nane serpin...

tavuk şinitzel

Gönderen ebru zaman: 15:32:00 0 yorum

malzemelr:

tavuk göğsü

yumurta

galeta unu

sıvıyağ,tuz

tavukları önce yumurtaya sonra galeta ununa bularız ve kızartırız...

REVANİ

Gönderen ebru zaman: 15:22:00 0 yorum

Geçen gün yengemde yedim tadı muhteşem olmuştu resmini tam çekemedim ama olsun yayınlıyorum:) yengemin dediğine göre tarifi yazıyorum:


malzemeler:

250 gr irmik

1 lt süt

1 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

limon


yapılışı:süt kaynatılıp irmiğe dökülür,fırına atılır üzeri pembeleşince su ve şekerden yapılan şerbet üzerine dökülür...

BİBER KIZARTMASI

Gönderen ebru zaman: 15:14:00 0 yorum

malzemeler:10 -15 adet sivribiber

1 adet patates

1 adet domates

tuz,sıvıyağ

yapılışı:biberleriortadan ikiye ve uzunlamasına kesin tavaya koyun üstüne sıvı yağı koyun orta ateşe koyun.patatesi küp küp doğrayın kızarmakta olan biberin üzerine atın.onlar kızarırken bir tabağa domatesi doğrayın üzerine tuz dökün daha sonra biberin üzerine dökün patates pişince altını kapatın...
 

ebrulimutfakta Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare