14 Şubat 2010 Pazar

PATLICAN OTURTMA

Gönderen ebru zaman: 13:09:00

Malzemeler:

4 adet patlıcan,200 gr kıyma,1 adet soğan,2 kaşık salça,2 sarımsak,zeytinyağı, tuz


Yapılışı:

Patlıcanlar alaca soyulup, bütün şekilde kızartılır.Kızartılan patlıcanlar 2 cm aralıklarla halka halka kesilir.Diğer taraftan soğan küp küp kesilip, zeytinyağı, salçayla kavrulur, kıymalarda eklenerek kavurma işlemi devam eder.Biraz su ilave ederek pişirilir.Halka kesilen patlıcanlar diktörtgen bir borcam tepsisine dizilir.Yapılan kıymalı harc üzerine dökülür.(Harç yaparken su koyduğumuz için tepsiye su dökülmez).Fırına verilir,20 dk kadar pişirilir.NOT:Patlıcanları bütün şekilde kızartmamızın sebebi daha az yağ çekmesi için.Bunu eşimin anneannesinde görmüştüm.Denemelerim sonucu az yağ çektiğini gördüm.Bu yüzden kağıt havluda yağını almaya gerek kalmaz.Harcınada çok yağ koymadığımız takdirde gayet hafif olucaktır.Afiyet olsun.

0 yorum:

 

ebrulimutfakta Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare