MALZEMELER:
4 adet yumurta
5 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı sıvıyağ
9 kahve fincanı un
1 paket k.tozu
1 şişe soda
2 yemek kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI:
Yumurta ve şeker mikserle iyice çırpılır.
Soda ve sıvıyağ eklenip tahta kaşıkla yavaş yavaş aktararak (hamurun sönmesine izin vermeden )karıştırılır.
Karbonat,un ve vanilyada eleyerek eklenir ve aynı şekilde birbirine karışacak kadar karıştırmak yeterlidir.
Karışımı 2 ye bölüp bir tanesine kakaoyu ilave edin.
Yağlanmış fırın kabına (eğer kabından çıkararak servis edilecekse kap büyüklüğünde yağlı kağıt kesip tepsiyekoyun)ayrı ayrı kepçelerle tam ortasına önce bir kepçe beyaz sonra onun tam ortasınada yavaş yavaş bir kepçe kakaolu karışımdan dökün.* bu işlemi hamur bitinceye kadar tekrarlayın.* 175 derecede pişirin.
Afiyet Olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder