31 Aralık 2009 Perşembe

Elmalı Pay

Gönderen ebru zaman: 12:00:00




Malzeme :

2 yumurta
5 çorba k. pudra şekeri
125 gr tereyağı
yarım çay b.soğuk su
alabildiği kadar un
yarım p.kabartma tozu

İçi için:

4 elma
1 su b. tozşeker
1 tatlı k.tarçın
1 çay b. iri doğranmuş ceviz
1 çay b. kuru üzüm
1 çay b. kayısı
1 çay b. incir
Üzeri için:
pudra şekeri

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına yumurtalar alınır.
Üzerine tereyağı, pudra şekeri kabartma tozu ve soğuk su eklenir.
Alabildiği kadar un ile (yaklaşık 11 çorba k.) hamur yoğrulur.
Hamur hazırlanınca bir süre buzdolabında bekletilir.
Diğer taraftan içi için 4 elmayı soyun ve küp küp doğrayarak tavaya alın.
Üzerine tozşekeri alarak bir süre soteleyin.
Daha sonra üzerine ceviz, kuru üzüm, kayısı ve inciri ekeleyin.
En son tarçınını da ekleyerek bir süre daha soteledikten sonra altını kapatın.
Hamura elinizle açarak iç harcı ekleyip şekil veriniz.
170 derecelik fırında pişirin. Üzerinde pudra şekeri ile servis yapın.
Afiyet Olsun...

0 yorum:

 

ebrulimutfakta Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare