27 Ocak 2010 Çarşamba

AVCI BÖREĞİ

Gönderen ebru zaman: 00:10:00

malzemeler:

krep hamuru için:1 su bardağı süt

1 su bardağı un

1 yumurta

1 çay kaşığı tuz


harcı için:100 gr kıyma

1 kuru soğan

1yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi

1yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

1 yemek kaşığı biber salçası

tuz,karabiber


dışı için:1 yumurta

1 kase galeta unu


hazırlanışı:soğanı küp şeklinde doğrayın.tavaya sıvı yağı atıp kızdırın.soğanı ekleyip kavurun.kıymayıda ekleyip suyunu çekene kadar pişirin salçayıda ekleyip kavurmaya devam edin.maydanoz ceviz içi ve baharatlarıda ekleyip 5 dk.kadar pişirin ocaktn alıp soğumasını bekleyin.

krep hamuru için gerekli malzemeleri bir kapda karıştırın teflon tavaya sıvı yağ döküp kızdırın krep hamurunu tavaya döküp iki tarafınıda kızartın.soğuyan kreplerin içine hazırladığımız harcı yayın rulo biçiminde sarın önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın fırın tepsisine dizin önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk pişirin

afiyet olsun...

0 yorum:

 

ebrulimutfakta Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare