MALZEMELER:
750 gr tavuk gögüs
2 adet havuç
3 adet patates
1 kase bezelye
beşamel sos için:1 lt süt
1 su bardağı un
150 gr margarin
200 gr kaşar peyniri
karabiber,tuz
YAPILIŞI:
patatesleri,tavuğu ve havucu küp küp doğrayıp haşlayın.bezelye konserve ise haşlanmasına gerek yok.malzemelerin hepsini harmanlayıp bir kapta bekletin..
beşamel sosun yapılışı:tencereye yağı koyun unuda katarak kavurun sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştırarak top olmasını engelleyin karabiberi ve tuzu ilave edin ve karıştırın 5 dk bu şekilde pişirin
hazırlamış olduğumuz malzemeleri fırın tepsisine yayın üzerine beşamel sosu dökün üzerine rendelemiş olduğumuz kaşar peynirini dökün ısıtılmış fırına atın üzeri kızarana kadar pişirin...
afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder