27 Ocak 2010 Çarşamba

BEŞAMEL SOSLU TAVUK

Gönderen ebru zaman: 12:42:00

MALZEMELER:

750 gr tavuk gögüs

2 adet havuç

3 adet patates

1 kase bezelye

beşamel sos için:1 lt süt

1 su bardağı un

150 gr margarin

200 gr kaşar peyniri

karabiber,tuz

YAPILIŞI:

patatesleri,tavuğu ve havucu küp küp doğrayıp haşlayın.bezelye konserve ise haşlanmasına gerek yok.malzemelerin hepsini harmanlayıp bir kapta bekletin..


beşamel sosun yapılışı:tencereye yağı koyun unuda katarak kavurun sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştırarak top olmasını engelleyin karabiberi ve tuzu ilave edin ve karıştırın 5 dk bu şekilde pişirin

hazırlamış olduğumuz malzemeleri fırın tepsisine yayın üzerine beşamel sosu dökün üzerine rendelemiş olduğumuz kaşar peynirini dökün ısıtılmış fırına atın üzeri kızarana kadar pişirin...

afiyet olsun...

0 yorum:

 

ebrulimutfakta Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare